• Pret met Fred!

  Kleurplaten, spelletjes, etc.

 • Hertenbord

   

  Een spel met alleen maar winnaars, want OF je wint OF je houdt er een sportief karakter aan over! Download de PDF en print hem op twee A4-tjes en plak hem aan elkaar.

 • Hier kan je het hertenbord downloaden:

 • Anton de Boswachter aankleedpopje

   

  Dit is Anton de boswachter uit het boek Fred kan niet slapen. Kleed hem maar snel aan!

   

  Download de PDF en print hem op een A4-tje.

 • Verzinsel kleurplaat

   

  Wie of wat houdt Fred hier vast? Verzin het zelf. Download de verzinsel kleurplaat, print hem uit (vraag maar aan een groot mens) en teken er ZELF iets bij dat je kan inkleuren. Bijvoorbeeld Fred met een Roze Blob, Fred met een prinses, Fred met een vuilniszak, enzovoort...

 • Fred wil ook naar school

  En nu wil Fred ook nog eens naar school! Als hij in zijn bos een verdwaald meisje aantreft, komt Fred erachter dat je op een school van alles kunt leren. Dat wil hij ook! Met een list smokkelt het meisje Fred de klas in. Daar loopt het natuurlijk al snel uit de hand.

  Fred het (heel erg eigenwijze) hert

  FRED het hert vraagt zich af waarom hij eigenlijk in een bos woont. En wat is het voor een onzin dat hij geen schoenen draagt of handen heeft? Fred steekt niet onder stoelen of banken wat hij wil. Hij laat zich niet zomaar tekenen en een verhaal insturen. Daar is hij veel te eigenwijs voor.

  Evert-Jan, een poepvlieg met smetvrees

  Evert-Jan is een poepvlieg met een probleem: hij houdt niet van vies. Terwijl zijn wilde broertjes en zusje Rob, Bob en Pop vrolijk poep met appelmoes eten, gaat Evert-Jan liever naar de badkamer om zijn haar in een perfecte scheiding te kammen. Het loopt uit de hand als de hele familie in het plantsoen uit eten gaat.

  Fred kan niet slapen

  Fred het hert weet wat hij wil. In zijn eerste prentenboek waren dat handen, en die kreeg hij ook van zijn schepper Pépé Smit. In dit nieuwe boek komen die handen goed van pas, al gaat het even helemaal mis als Fred op bezoek gaat bij Anton de knorrige boswachter.

  Pluis is het zat

  Pluis het konijn weigert nog langer met zich te laten sollen als een tam huisdier. Ze springt het raam uit, het avontuur tegemoet. En zelfs de wilde dieren blijken dan onder de indruk van haar moed.

All Posts
×